Pages

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Η πρότασή μας: Stieg Larsson

 Η σημερινή ανάρτηση είναι αρκετά διαφορετική από τις υπόλοιπες. Σήμερα θα μιλήσω για βιβλία και συγκεκριμένα για τον Στιγκ  Λάρσον. Σε κάποιους ίσως είναι γνωστό το όνομα και για όσους δεν γνωρίζουν είναι ο συγγραφέας από "Το Κορίτσι με το Τατουάζ" από το οποίο είναι εμπνευσμένη η ομότιτλη ταινία.

Η Ταινία:  Αρχικά θέλω να πω πως όσοι δεν έχετε δει την Σουηδική εκδοχή της ταινίας να την δείτε σίγουρα διότι είναι πολύ καλύτερη για μένα και αυτό γιατί δεν έχουν τον αμερικάνικο τρόπο παρουσίασης, στον οποίο η πρωταγωνίστρια ερωτεύεται τόσο παράφορα, καμία σχέση.Επίσης αφού αναφέρθηκα στην ταινία, να πω πως και η πρωταγωνίστρια στο Σουηδικό είναι απίστευτη και δεν είναι καθόλου προσποιητή, είναι σαν ο συγγραφέας να έγραψε το ρόλο για αυτή. Τέλος στην σουηδική εκδοχή υπάρχουν και οι 3 ταινίες της τριλογίας Millenium.

Στην ανάρτηση αυτή όμως θέλω να προτείνω ένα άλλο βιβλίο το οποίο δεν το έχει γράψει ακριβώς ο Στιγκ Λάρσον . Δηλαδή τα κείμενα είναι δικά του  και είναι άρθρα , τα οποία ο ίδιος είχε γράψει σε διάφορες εφημερίδες. Πραγματικά το μόνο που μπορώ να πω γι'αυτό το βιβλίο είναι πως τα άρθρα είναι λες και τα έγραψε σήμερα και όχι στη Σουηδία αλλά στην Ελλάδα. Διαβάζεται πολύ εύκολα και αναφέρεται στον φασισμό, τον ναζισμό, στον ρατσισμό με οποιαδήποτε μορφή, στην ξενοφοβία και θίγει θέματα όπως ο αντισημιτισμός και ο λαικισμός. Αν λοιπόν  σας ενδιαφέρουν αυτά τα θέματα αλλά δεν θέλετε αυτό που διαβάζεται να είναι και πολύ περίπλοκο, αυτό το βιβλίο είναι το κατάλληλο.

Αυτά από εμάς για σήμερα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου